Hétvégén történt

2024. október 14. 11:30

Az elmúlt 72 óra leforgása alatt két tűzesethez és tizenegy műszaki mentéshez vonultak vármegyénk tűzoltói. Nagykónyiban egy traktor gyulladt ki, öt alkalommal pedig közlekedési balesetekhez siettek a beavatkozó egységek.

Jelentősebb események:
Szombaton, az éjszakai órákban egy személyautó sodródott le az úttestről, majd csapódott egy villanyoszlopnak Tamásiban, a Szent Márton utcában. A baleset helyszínére a tamási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik feszítővágó segítségével szabadították ki, majd adták át a mentőszolgálatnak a gépkocsi utasát. A sérült jármű nem képezett forgalmi akadályt, a rendőrség intézkedett annak elszállításáról.

Tamási baleset

Szántóföldön kigyulladt, majd teljes terjedelmében égett egy traktor szombat délután Nagykónyiban, Medgyespusztán. A tűzesethez a dombóvári hivatásos és a tamási önkormányzati tűzoltók siettek, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Traktor tűzeset

Két személyautó karambolozott vasárnap délelőtt Dombóváron, a Fő utcában. A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos egységek vonultak, akik áramtalanították a gépkocsikat, tovább homokkal itatták fel az úttestre folyt olajat.

Dombóvár baleset

Felborult egy észak-macedón kisteherautó, tréleren vontatott személyautó rakományával együtt vasárnap délután Pakson, az M6-os autópálya 113. kilométerénél, a Budapest irányában tartó pályatesten. A közlekedési balesethez a paksi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a dobozos járművet. A vontató jármű három utasa közül ketten könnyebben sérültek.

Paks baleset

Két személyautó ütközött vasárnap délután Medina Szőlőhegyen, a 6317-es számú úton, Harc és Kölesd között. A járművekben hárman utaztak, egyikük súlyosan, míg ketten könnyebben sérültek. A baleset helyszínére a szekszárdi hivatásos tűzoltók siettek, akik áramtalanították a gépkocsikat, továbbá a súlyos sérültet kézi erővel emelték ki a mentőszolgálattal közösen.

Fotó: Dombóvári és Paksi HTP, továbbá Tamási ÖTP (Dubóczki Dániel és Radány Péter)