A hétvége eseményei

2020. július 13. 12:52

Az elmúlt 72 órában 6 tűzeset és 8 műszaki mentés történt a megyénkben.

Gépjármű-, mezőgazdaságot érintő tűzeset, közúti baleset, veszélyes fák eltávolítása, bajba jutott állat mentése is adott munkát Tolna megye lánglovagjainak. 

Tűzesetek: 
július 10. péntek
Egy személygépkocsi motortere égett teljes terjedelmében péntek reggel Őcsényben, az Ifjúság utcában. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy „D” sugárral oltották el a lángokat.

Somogyszilen, a Szabadság utca végén körülbelül 500 négyzetméteren gazos, bozótos terület állt lángokban, az esti órákban. A tűz lábon álló gabonát veszélyeztetett, amelyet a dombóvári hivatásos tűzoltóknak sikerült megmenteniük. Három gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével szorították vissza a lángokat a beavatkozó egységek.

július 11. szombat
Egy tehergépkocsi és körülötte mintegy 500 négyzetméteren tarló, valamint 4 db szalmabála égett le Aparhanton, az Ady utcában. A szombat délutáni tűzeset helyszínét munkagépek segítségével körbetárcsázták. A keletkezett tüzet két gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével verték vissza Bonyhád hivatásos és önkéntes tűzoltói. 

Műszaki mentések:
július 10. péntek
Egy dobozos kisteherautó hajtott az árokba és borult fel a hatos főút 130. kilométerszelvényénél, péntek délután. A beavatkozó tolnai tűzoltók áramtalanították a járművet, amelynek elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.

Két személygépkocsi ütközött Tolnán, az Ady Endre utcában, péntek délután. A műszaki mentéshez riasztott tűzoltók az áramtalanítást hajtották végre. A mentőszolgálat és rendőrség is a helyszínen tartózkodott.

július 11. szombat
Szombat reggel, egy körülbelül 10 cm átmérőjű esőelvezetőbe szorult egy macska Bonyhádon, a Dózsa György utcába. A bajba jutott állatot a város hivatásos tűzoltói mentették ki kéziszerszámok segítségével.

Szombaton, több helyen is tűzoltói beavatkozásra volt szükség veszélyes fák eltávolításánál. Tamásiban, a Százszorszép utcában egy 15 méteres fa egyik ága hasadt le, amely forgalmi akadályt képezett. Láncfűrész segítségével távolították el a letört ágat Tamási önkormányzati tűzoltói.

Délután, Nagydorogon, a 6232-es mellékútra dőlt fához riasztották a paksi hivatásos tűzoltókat.

Szálkán, a Kossuth Lajos utcában egy körülbelül 8 m magas, útra dőlt akácfa akadályozta a forgalmat. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói láncfűrész segítségével távolították el az utat elzáró fát. 

július 12. vasárnap
Egy villanyvezetéket leszakító, nagyméretű fa eltávolításához vonultak a tűzoltók vasárnap hajnalban Dombóváron, a Kölcsey utcába. A város hivatásos lánglovagjai kézi erővel és motoros láncfűrész segítségével távolították el forgalmi akadályt képező fát.