A hétvége eseményei

2020. szeptember 07. 15:17

Két tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói az elmúlt 72 óra leforgása alatt.

Tűzesetek:
Péntek délután egy ötven négyzetméteres melléképületben tárolt, mintegy száz darab kis méretű kockabála égett egy Paks és Gyapa közti tanyán, a hatos számú főút közelében. A tűzesethez a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két fecskendőjét és a vízszállítóját riasztották. A keletkezett lángokat, amelyek a szomszédos épületre is átterjedtek négy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével fékezték meg a beavatkozó tűzoltó egységek.

Vasárnap délután körülbelül huszonöt négyzetméternyi területen égett avar, gaz, nádas és szemét Szekszárdon, a Bern utcában. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Műszaki mentések:
Péntek délután a 61-es számú főút 93. kilométernél, Nak és Alsóhetény között egy nagy méretű fa dőlt meg veszélyesen a szilárd útburkolat irányába. A dombóvári hivatásos tűzoltóegységek vonultak a műszaki mentéshez, akik egy motoros láncfűrész segítségével távolították el a közlekedést veszélyeztető fát.

Nem sokkal később, Dombóváron a III. utcában egy kamion által leszakított, szigetelt elektromos vezetékhez riasztották a város hivatásos lánglovagjait, akik az úttestre esett vezetéket eltávolították, és a rendőrség kiérkezéséig irányították a forgalmat, majd átadták a helyszínt az illetékes villamosenergia-szolgáltatónak.