Hétvégén történt

2021. január 18. 11:23

Három tűzesethez és kilenc műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói a hétvégén.

Tűzesetek:
Péntek délután egy családi ház kéményben korom égett Dombóváron, a Bartók Béla utcában. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eltávolították a parazsat a vegyes tüzelésű kazánból, majd egy hőkamerával átvizsgálták a padlást és az érintett hő- és füstelvezetőt.

Péntek délután egy személygépkocsi teljes terjedelmében égett Paks közelében, az M6-os autópálya, 108. kilométerszelvényénél található parkolóban. A paksi hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó sugár segítségével oltották el a keletkezett lángokat.  

Szekszárdon, az Ady Endre utcában egy csapadékelvezető szivattyúja gyulladt ki szombaton. A szekszárdi hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó sugárral fékezték meg a tüzet.

Jelentősebb műszaki mentések:
Kölesden, a Dózsa utcában egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött, majd az árokba borult szombat délelőtt. A műszaki mentéshez riasztott szekszárdi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet.

Vasárnap délelőtt egy kilenc személyes kisbusz csúszott meg és borult az oldalára Faddon, a Sertéstelepi úton. A jármű négy utasa közül hárman önállóan elhagyták az utasteret. A műszaki mentéshez Tolna önkormányzati és Fadd önkéntes tűzoltóit riasztották, akik a sofőrt egy dugólétrával segítették ki a járműből. A rendőrség kérésére a kisbuszt a beavatkozó egységek a kerekeire állították.