Szolgálati jel elismerésben részesült Koloh László tűzoltó törzszászlós

2021. április 20. 13:24

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a katasztrófavédelem hivatásos állományában töltött harminc éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Szolgálati Jelet adományozott Koloh László tűzoltó törzszászlósnak, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének.

Koloh László tűzoltó törzszászlós 1991. április elsején kezdte pályafutását a paksi tűzoltóságon, gépjárművezetőként. A szakmai munkájának magasabb szintű ellátása érdekében elvégezte a BM TOP Tűzvédelmi Kiképző Intézet tűzoltó-képző szakot. Az elmúlt időszakban a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon készenlétben tartott összes gépjárműfecskendőből és különleges szerből típusvizsgát tett, valamint fakitermelői, lakott területi fakitermelői, középfokú elsősegély és ipari alpintechnikai tanfolyamokat végzett.

Tevékenységére a precizitás és átgondoltság jellemző. Amennyiben önkéntességről esik szó, neve mindig az első helyen szerepel, ösztönözve ezzel a társait is. Számtalan káresemény felszámolásánál bizonyította szakmai felkészültségét és elhivatottságát. Vezetői gépjárművezetőként, különleges szerkezelőként és szerparancsnokként is számíthatnak a munkájára. A szakmai versenyeken több alkalommal is részt vállalt, egy esetben gépjárművezetői kategóriában országos I. helyezést szerzett.

A tűzoltóság és katasztrófavédelem szervezetében eltöltött harminc év alatt több alkalommal bizonyította elhivatottságát, alaposságát és segítőkészségét. A hivatásos állományú kollégák számára szakmai munkája példaértékű.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség ezúton fejezi ki gratulációját Koloh Lászlónak és kíván sok erőt és jó egészséget a további munkájához!