Szolgálati jel elismerésben részesült Juhász István tűzoltó zászlós

2021. április 21. 07:33

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a katasztrófavédelem hivatásos állományában töltött húsz éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Szolgálati Jelet adományozott Juhász István tűzoltó zászlósnak, a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének.

Juhász István tűzoltó zászlós 2001. április elseje óta dolgozik a paksi tűzoltóságon. Pályafutását gépjárművezetőként kezdte, 2008. december elseje óta különlegesszer-kezelő beosztásban szolgál. Az elmúlt időszakban a Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon készenlétben tartott összes kisgépből, gépjárműfecskendőből és vízszállítóból típusvizsgát tett, a Bronto Skylift F42 RLX típusú magasból mentő szer kezelői tanfolyamon részt vett, majd a gyakorlat elvégzését követően sikeres vizsgázott.

Személyisége kedves, barátságos, kitartó és társaival könnyedén megtalálja a közös hangot. Véleményét, bármiről legyen is szó, tisztelettudóan fejti ki. Munkáját felelősségteljesen végzi, teljesítményét tekintve állandóan törekszik a fejlődésre. Egyéni megjelenése mindig kifogásolhatatlan. Szolgálatba ápoltan érkezik, civil és szolgálati öltözete is tiszta, rendezett. Nagy munkabírás jellemzi, a rábízott feladatokat pontosan, szakszerűen, kellő odafigyeléssel látja el. A káresetek során felmerülő problémák megoldásában az élen jár, társai bíznak benne. Szolgálati csoportjának meghatározó tagja.

István az elmúlt években folyamatosan képezte magát, hogy minél magasabb szinten legyen képes megfelelni szolgálati feladatainak. Vezetői, a támogatására és helytállására minden esetben számíthatnak. Munkáját mindig tisztességgel és a legprecízebben hajtja végre, etalonként szolgálva ezzel a bajtársak előtt.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség ezúton fejezi ki gratulációját Juhász Istvánnak és kíván sok erőt és jó egészséget a további munkájához!