A véreddel életet menthetsz

2021. október 07. 08:57

Október 13-án, szerdán a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon véradásra nyílik lehetőség a Természeti Katasztrófák Elleni Védekezés Világnapja alkalmából, amelyet országszerte a Magyar Vöröskereszttel közösen szervezi a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A civil önkénteseket is örömmel fogadjuk. 

Természeti Katasztrófák Elleni Védekezés Világnapját az ENSZ 1987. évi határozata alapján minden október második szerdáján ünnepeljük, melynek keretében figyelmeztetik az embereket bolygónk sérülékenységére, az érte viselt felelősségre.

Nemzetközi segítség nélkül a katasztrófa sújtotta államok gyakran képtelenek úrrá lenni a nehézségeken. A világszervezet okmánya azt ajánlja a kormányoknak, hogy ösztönözzék az olyan intézkedéseket és szakmai segítségnyújtási programokat, amelyek a természeti katasztrófák becslésével, előre jelzésével, megakadályozásával és enyhítésével foglalkoznak. Természeti csapások mindig is lesznek, de nem feltétlenül válnak katasztrófává, ha megtesszük a szükséges lépéseket.

Ünnepeljük azokat a névtelen hősöket, akik nap mint nap szállnak szembe az újabb és újabb katasztrófákkal, mentve embertársaikat, anyagi javaikat. Ünnepeljük a hivatásos és civil szervezetek munkatársait, akik életük kockáztatásával szállnak szembe a sokszor embert próbáló veszélyekkel.

Megyénkben minden évben szép számmal jelennek meg nem csak a sugárcsövek mögött álló, emberi-életet és anyagi javakat védő hivatásos és az íróasztal mögött dolgozó rendvédelmi alkalmazott munkatársak, hanem a civil életben munkájukat végző családtagjaik is.

A véradás időpontja: 2021. október 13. (szerda) 10:00- 12:00 

A véradás helyszíne: a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ebédlője (7100 Szekszárd, Wesselényi u. 15.)

Bízunk abban, hogy október 13-án sokan csatlakoznak a hétköznapi hősök táborához.