Tűzoltó beavatkozások

2021. október 07. 14:34

Jelentősebb tűzesetek:
Szombat délután Zombán, az Alkotmány utcában egy garázs mellett parkoló benzinüzemű személygépkocsi utas- és csomagtere égett. A keletkezett lángokat a szekszárdi hivatásos és zombai önkéntes tűzoltók fékezték meg egy gyorsbeavatkozó sugár segítségével.

Berendezési tárgyak égtek egy dunakömlődi családi házban vasárnap délután. A helyszínre kiérkező paksi hivatásos tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugár segítségével oltották el a tüzet.

Dunaföldváron, a Baross dűlőnél mintegy 5 hektárnyi területen tarló égett hétfő délután. A tüzet a dunaújvárosi, solti és paksi hivatásos, továbbá a dunaföldvári önkéntes tűzoltók oltották el.

Hétfő este Tolna város külterületén mintegy 2 hektáron avar, gaz és 6 darab nagy méretű körbála égett. A tűzesethez riasztott szekszárdi hivatásos és tolnai önkormányzati tűzoltók egy gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Jelentősebb műszaki mentések:
Péntek hajnalban Tolnanémedi és Simontornya között, a 61-es számú főút 36. kilométerszelvényénél egy kisbusz szarvas gázolást követően árokba hajtott és az oldalára dőlt. A hat utas közül ketten beszorultak. A műszaki mentéshez riasztott sárbogárdi hivatásos tűzoltók az egyik utast kiszabadításában segítettek.

Kedd reggel oszlopnak, majd azt követően egy beton feljárónak csapódott egy személyautó Zombán, a Rákóczi utcában. A műszaki mentéshez a szekszárdi hivatásos és az érintett település önkéntes tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járművet. A gépkocsi sofőrjét a mentők a helyszínen ellátták.

Műszaki mentés Zombán