Sikeresen vizsgáztak a mecseknádasdi önkéntes tűzoltók

2021. október 12. 16:07

Mecseknádasdon tartották a Mecseknádasdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület minősítő gyakorlatát.

A gyakorlat célja az önálló tűzoltói beavatkozást vállaló egyesület szakmai felkészültségének, eszközeinek, felszerelései bevethetőségének, valamint a beavatkozást irányító személy tűzoltásvezetői feladatainak ellátására vonatkozó alkalmasságának ellenőrzése.

A feltételezés szerint a térségen egy vihar vonult végig. A Gondozási Központ létesítmény elektromos hálózatába villám csapott, amely tüzet generált az épület első emeleti lakószobák egyikében. Lángra lobbantak a helyiségben elhelyezett berendezési tárgyak. A nagy mennyiségű éghető anyag miatt a tűz gyorsan terjedt. Egy személy hollétére nem derült fény. A terjengő füst veszélyeztette az épületben tartózkodó magatehetetlen lakókat.

A kiérkező önkéntesek a gyakorlati feladatot a biztonsági előírások szigorú betartása mellett gyorsan és szakszerűen megoldották. Elvégezték az áramtalanítást, valamint teljes védőfelszerelésben, sugárvédelem mellett hajtották végre az életmentést és a tűzoltást.

A gyakorlatot az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője, Greksa Attila tűzoltó alezredes, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Győri Lajos tűzoltó alezredes és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, Bán Attila tűzoltó ezredes kísérték figyelemmel. Az egyesület ismétlődő minősítő gyakorlatát a megyei tűzoltósági főfelügyelő megfeleltre értékelte, így a mecseknádasdi önkéntesek továbbra is önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületként őrizhetik a helybeliek álmát.

Mecseknádasd ÖTE

Fotó: Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség