Sűrűn hallhattuk a szirénákat a hétvégén

2024. április 15. 11:14

16 tűzesethez és 8 műszaki mentéshez vonultak vármegyénk tűzoltói az elmúlt 72 óra leforgása alatt.

5 alkalommal szabadtéri tüzekhez, két esetben tűzhelyen felejtett, meggyulladt étel miatt riasztották a beavatkozó tűzoltóegységeket. Szombaton Tamásiban, Csollányospusztán másfél hektáron nádas, míg vele egyidőben, a Rákóczi utcában egy gépjármű égett teljes terjedelmében. Szombaton Szekszárdon, a Szőlőhegy utcában egy családi ház tetőszerkezete gyulladt ki, továbbá négy kisebb közlekedési balesethez is siettek Tolna vármegye tűzoltói a hétvége folyamán.

Jelentősebb beavatkozások:
Árokba hajtott, majd felborult egy személygépkocsi szombat délelőtt Dunaszentgyörgyön, az 5112-es számú út 3. kilométerénél. A közlekedési balesethez a paksi hivatásos és a dunaszentgyörgyi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik feszítővágó segítségével szabadították ki a jármű egyetlen utasát.

Kettétört egy 15 méter magas fa szombat délután Szekszárdon, a Szent István téren. A műszaki mentéshez a szekszárdi hivatásos tűzoltók vonultak, akik motoros láncfűrész segítségével távolították el a kidőlt fát.

Szekszárd, Szent István tér - kettétört fa

Teljes terjedelmében égett egy 120 négyzetméteres családi ház tetőszerkezete és a mellette lévő garázs épülete szombat délután Szekszárdon, a Szőlőhegy utcában. A helyszínre a szekszárdi és a bonyhádi hivatásos tűzoltók három gépjárműfecskendővel és a vízszállítóval vonultak. A tüzet három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével körülhatárolták és eloltották.  A tűz következtében a lakóépület padlástere, tetőszerkezete és a szomszédos épülethez épített féltető megsemmisült. A családi ház lakhatatlanná vált, egy személy lakosságvédelmi intézkedés keretében rokonokhoz költözött.

Másfél hektárnyi területen égett a nádas szombat délután Tamásiban, Csollányospusztán. A feltámadó szél miatt a lángok további 6 hektárnyi nádast is veszélyeztettek. A tűzesethez a dombóvári és siófoki hivatásos, továbbá a tamási önkormányzati és önkéntes tűzoltókat riasztották, akik három vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Tamási ÖTP
Tamási ÖTE

A szabadtéri tűzesettel egyidőben Tamásiban, a Rákóczi utcában egy benzinüzemű személyautó gyulladt ki. A tűzesethez a siófoki tűzoltók siettek, akik két vízsugárral oltották el a teljes terjedelmében lángokban álló járművet.

Teljes terjedelmében égett egy hetven négyzetméteres, fából készült gazdasági melléképület vasárnap este Váralja külterületén. A tűzesethez a bonyhádi és a komlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugár és kéziszerszámok segítéségével oltották el a lángokat. Az épület teteje, valamint a falai is ledőltek.

Fotó: Tamási ÖTP (Dubóczki Dániel), Tamási ÖTE és Szekszárdi HTP