Kitelepülés a pályaválasztási nap alkalmából

2024. április 22. 10:58

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai is részt vettek a nagyszabású tavaszi rendezvényen.

Április 20-án Szekszárdon, a Vásártéren rendezték meg a pályaválasztási családi napot, ahol a katasztrófavédelem is képviseltette magát.

A Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság készenléti jellegű szolgálatot ellátó állománya mellett az Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálata és a humán szolgálat két munkatársa látta vendégül a Tolna Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság sátránál sorakozó érdeklődőket. A kitelepülés célja volt, hogy a fiatalok megalapozottan és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, hiszen a megfelelő szakma választása egész éltre szóló döntés is lehet. A foglalkozás vezérfonalát pedig a saját magunk és bennünket körülölelő környezetünk biztonsága adta.

Pályaválasztási nap

Mindezek mellett az érdeklődök testközelből vehették szemügyre, és saját kezükkel érinthették meg a tűzoltók által használt szakfelszereléseket, és egyéni védőeszközöket. A legmerészebbek egy füstsátorban is próbára tehették a bátorságukat. Az idősebb korosztály a füst- és szén-monoxid-érzékelőkkel kapcsolatban kapott részletesebb információt ezen eszközök használatáról.

Fotó: Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság