Hétvégén történt

2024. április 29. 11:36

Négy tűzesethez és négy műszaki mentéshez vonultak vármegyénk tűzoltói az elmúlt 72 óra leforgása alatt.

Rosszul lett egy idős szekszárdi lakos szombat éjjel egy Táncsics utcai lakóházban. A gondosóráján keresztül leadott vészjelzést követően a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak az eseményhez, akik az ingatlan ajtajának kémlelőablakát betörve jutottak hozzá a bejárati ajtó kulcsaihoz. A beavatkozó tűzoltóraj átadta a segélykérőt a mentőszolgálatnak.

Többszöri átfordulás után egy szántóföldön állt meg egy személyautó szombat éjjel Mecseknádasdon, a 6-os számú főút 166. kilométerét, miután elhagyta az úttestet. A baleset helyszínére a bonyhádi hivatásos és mecseknádasdi önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet, amelynek egyik utasát a mentőszolgálat a pécsi kórházba szállította.

Mecseknádasd baleset

Kigyulladt egy huszonöt négyzetméteres nyári konyha vasárnap reggel Szekszárdon, a Remete utcában. A tűzesethez a vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik két vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat. A beavatkozás során egy propán-bután gázpalackot is kihoztak a helyiségből a tűzoltórajok.

Kipattanó szikra miatt kapott lángra az aljnövényzet vasárnap délután Tamásiban, a Kosba utcában. Kétszáz négyzetméternyi terület égett le, amelyet a tamási önkormányzati tűzoltók egy vízsugár segítségével hűtötték vissza.

Két négyzetméteren berendezési tárgyak égtek vasárnap délután Szekszárdon, egy Virág völgyi lakóházban. A tűzesethez a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. A tetőszerkezetet megbontották, az érintett területet egy hőkamerával megvizsgálták.

Egy 10 méter hosszú leszakadt,vastag faág akadályozta a forgalmat vasárnap este Szekszárdon, az autóbusz pályaudvaron. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói egy motoros láncfűrész segítségével távolították el a faágat.

Fotó: Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs