Hétvégén történt

2024. július 15. 12:37

Tolna vármegyében 8 tűzesethez és 10 műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók a hétvége folyamán.

 Felhalmozott tűzifa gyulladt ki egy családi ház udvarán, három személyautóban csaptak fel a lángok, két alkalommal szabadtéri tüzekhez, míg három esetben közlekedési balesetekhez siettek a tűzoltók. 

Jelentősebb események:
Két személyautó karambolozott péntek délelőtt Nagyberkiben, a Fő utcában. A közlekedési balesethez a dombóvári hivatásos tűzoltók siettek, akik az egyik jármű ajtaját feszítővágó segítségével távolították el, majd ezt követően emelték ki és adták át a mentőszolgálatnak a gépkocsi utasát. 

Kigyulladt egy parkoló személyautó utastere péntek délben Pakson, a Gesztenyés utcában. A paksi hivatásos tűzoltók vonultak a tűzesethez, akik két vízsugár segítségével oltották el a lángokat.

Paks, Gesztenyés utca

Mintegy 300 négyzetméteren égett learatott gabonatarló péntek délután Felsőnána külterületén. A szabadtéri tűzesethez a szekszárdi hivatásos és a zombai önkéntes tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugár és avaroltó segítségével fékezték meg a lángokat.

Egy dízelüzemű személyautó égett teljes terjedelmében szombat délután Pakson, az M6-os autópálya 115. és 116. kilométere között, a bal oldali pályatesten. A tűzesethez a paksi hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugár segítségével oltották el a keletkezett tüzet.

M6 autópálya

Két hektáron égett a tarló szombat este Pálfa külterületén. A tűzesethez a sárbogárdi hivatásos tűzoltók siettek, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat.

Melléképület falánál felhalmozott három köbméternyi tűzifa égett vasárnap délelőtt Bátaszéken, egy Lajvér utcai lakóház udvarán. A tűzesethez a bátaszéki önkormányzati és a szekszárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. A sertésólban tartott állatok védelmére a tűzoltóegységek egy füsteltávolító ventilátort telepítettek.  

Fotó: Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság