Hétvégén történt

2024. július 22. 10:35

Egy tűzesethez és tizennégy műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat Tolna vármegyében.

Bátaszéken egy vályogház tetőszerkezete dőlt be, négy esetben társszervek segítségére, ajtónyitáshoz, négy alkalommal közlekedési balesetekhez, míg két helyszínen fák eltávolításához vonultak a tűzoltók az egyéb események mellett.

Kitörött egy gépkocsi jobb első kereke, miután szalagkorlátnak ütközött szombat reggel az M6-os autópálya 100. kilométerénél. A műszaki mentéshez a paksi hivatásos tűzoltók siettek, akik áramtalanították a járművet.

Bedőlt egy vályogház tetőszerkezete szombat délelőtt Bátaszéken, a Vadkert utcában. Az eseményhez a bátaszéki önkormányzati és önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanítottak és elzárták a vezetékes gázt. Statikus jelenlétében a lakó fontosabb értékeit kihozták az épületből. A ház egyetlen lakójának nem esett baja, a hozzátartozójához költözött.

Három személyautó ütközött szombat délután a 65-ös főút 21. kilométerénél. A baleset helyszínére a szekszárdi és bonyhádi hivatásos tűzoltók vonultak, akik az egyik utast feszítővágó segítségével szabadították ki a járműből, majd adták át a mentőszolgálatnak. Az eset következtében öten sérültek meg. A rendőrség a műszaki mentés idejére a forgalmat egy közeli földútra terelte.

Közlekedési balesetek

Egy nyolc méter magas akácfa dőlt az úttestre vasárnap hajnalban Dombóváron, a Szőlőhegy és a Garay utca kereszteződésénél. A műszaki mentéshez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik motoros láncfűrész és kézi erő segítségével távolították el a forgalmi akadályt képező fát.

Tovább emelkedett a közlekedési balesetek száma. Már 153 esetben vonultak vármegyénk tűzoltói közlekedési balesetekhez idén, amelyeknél összesen 97-en sérültek meg, míg további 4 ember életét már nem lehetett megmenteni. A megváltozott időjárási feltételek, rossz látási viszonyok, a koncentrációt negatívan befolyásoló hőség mellett fokozott óvatosságra van szükség, csak az útviszonyoknak megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművel szabad közlekedni, és a megválasztott sebesség mindig legyen összhangban a közlekedést befolyásoló tényezőkkel.

Fotó: Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság