Képzések

Közbiztonsági referensi alaptanfolyam

A képzés tárgya:

A védelmi és biztonsági igazgatás területi és helyi szabályairól szóló 427/2022. (X.28.) Korm. rendelet 20. § (1), valamint (2) bekezdése alapján kijelölt közbiztonsági referensek felkészítése a katasztrófák elleni védekezés egyes szabályairól szóló 62/2011. (XII.29.) BM rendelet VI. Fejezet 27/A. pontjában, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgató 9/2013. számú Utasításában előírtak alapján a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ által kidolgozott Képzési Program felhasználásával.  

Célja:

A tanfolyamon oktatott ismeretanyag feldolgozásával a képzésben résztvevők váljanak tájékozottá az integrált katasztrófavédelem feladat-, és irányítási rendszerét illetően. A képzésben résztvevők a megszerzett ismeretek birtokában legyenek képesek ellátni a katasztrófavédelmi szempontból I. és II. veszélyességi osztályba sorolt településen a védekezésre való felkészülés, valamint a védekezés és a helyreállítási feladatainak szakmai támogatását.

Módszere:

A tananyag elméleti ismeretei tantermi előadások keretében, illetve bemutató foglalkozásokon történő szemléltetéssel kerülnek feldolgozásra. A gyakorlati ismeretek átadására elméletigényes gyakorlati foglalkozásokon módszertan oktatása és gyakorlati példák feldolgozása keretében kerül sor. Az ellenőrző tudásfelmérésre való önálló felkészülést a tanfolyamon történő részvétel, az oktatók által biztosított konzultációk és az elektronikus úton is hozzáférhetővé tett segédanyagok támogatják.

Helye, ideje:

Dombóvári, Paksi, Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség oktatótermeiben vagy online formában:

1. oktatási nap: 2024. március 01. (Péntek) 9:00 

2. oktatási nap: 2024. március 07. (Csütörtök) 09:00-tól 

3. oktatási nap: 2024. március 14. (Csütörtök) 09:00-tól 

4. oktatási nap: 2024. március 21. (Csütörtök) 09:00-tól 

5. oktatási nap: 2024. március 27. (Szerda) 09:00-tól 

Jelenléti foglalkozások:

Az oktatási napokon a képzés 09:00-kor kezdődik. Egy tanóra 45 perc. A tanórák közötti szünetek 10 percesek. A tanórák az oktatás során az elsajátítandó témák függvényében igény szerint összevonhatók. 

Online foglalkozások:

Az online képzések elérhetőségének linkje a képzéseket megelőzően a jelentkezési lapon megadott elektronikus levélcímekre kerül kiküldésre.

Résztvevők:

A Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékességi területéhez tartozó I. és II. katasztrófavédelmi szempontból sorolt településeken kijelölt közbiztonsági referensek, a járási hivataloktól delegált munkavállalók, a karitatív szervek képviselői, valamint a közoktatási intézmények kijelölt pedagógusai.

Vizsgaidőpont:

2024. március 27. (Szerda) 09:00-tól

Vizsga helyszíne:

Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (7100 Szekszárd, Wesselényi u. 15.) I. emeleti oktatóterme

Jelentkezési határidő:

2024. február 26.